WiFi Setting (PSP)

Tips ini di berikan bagi yang ingin mengetahui atau setidaknya memiliki gambaran bagaimana cara melakukan setting wifi secara manual.

Well..Saya pribadi belum mencoba hal ini, setidaknya untuk saat ini, akan tetapi..tidak ada salahnya jika kita memulai dengan membaca agar kita sedikit lebih mengerti tentang bagaimana cara men-setting wifi pada PSP kita.

== START ==

SETTING UP PSP WiFi (full guide) – in English.

——————————————————————————–

Here is a little tutorial on how to set up your PSP onto your home WiFi network. Hopefully, I’ve covered most angles (apart from WEP, but those are easy enough to work with, but if need be I can write an attachment tutorial for that) to get your PSP working and connected to the net.

Note: this tutorial prosumes you have access to your router and connecting directly to the router.

01. Ok, so log into your router – normal address being http://192.168.1.1 – and enter in any password that it may ask for

02. Now find where your router sets it’s signal type; it will either be B or G type signal or even mixed.

03. The PSP works on a B type apparently, so it maybe an idea to set your router to “Mixed” just for compatiblity issues.

04. Now find where your DMZ settings are.

05. Here you need to give your PSP a unique IP address, so choose one (I picked 192.168.1.103); make sure it starts 192.168.1.*, and where * is put a number between 100-255 (remember not to use a number already in use).

06. Now you need to find the access type [I think, but I'm not at home to find the right name - Ed.] and it has to be set to “Open System”; nothing else will work, not even auto.

07. Lastly, check to see your allowing the PSP’s MAC address (MAC address looks something like 00:023:B3:E1:4A (those are random HEX characters BTW)). IMO, only allowing access to certain MAC address is more secure than WEP, but you can do both, but I won’t look at WEP access problems as they are fairly straight forward.

08. Now go to your PSP and go to Settings and down to Network Settings and click onto Infrastructure Mode (Ad-Hoc is for PSP-2-PSP access, or Peer-2-Peer )

09. Note: might want to do this part with your PSP plugged in and the WLAN switched on as there are problems with the PSP accessing points when it has a lack of battery

10. Now make a new connection and give it a name like “Home”; doesn’t matter what you call it, just so long you know where it’s going to be used.

11. In WLAN Settings go to Scan and find the SSID of your router.

12. In WLAN Security Setting you need to sort that out your self by entering the right key (as I said, I won’t do the WEP stuff in this tutorial).

13. In IP Address Setting you want to click on Manual.

14. You need to enter theses settings (I will use my router settings but adjust accordingly) IP: 192.168.1.103 (this is your PSP IP address which needs to be unique) / Subnet Mask: 255.255.255.0 (the Subnet you use, though doubt you need to change this) / Default Router: 192.168.1.1 (router’s IP address) / Primary DNS: 192.168.1.1 (router again) and no need to worry about the Secondary DNS.

15. Proxy you need to set accordingly; if you don’t know what this is then go for Do Not Use.

16. And Internet Browser do what you want.

Hopefully, using this guide, you shall now be able to access the WiFi in your home without problems.

If you are having trouble with WiFi after this works or during, make sure you have at least 2 bars of battery or it’s plug in to work. So many problems are rooted to this.

-=-=-=- Thanks to Wolfie for this share!! ~ sweet17th -=-=-=-

About these ads

27 Comments

  1. Gilang said,

    August 17, 2008 at 10:32 am

    waduh bingung T_T bukanya kalo seting tinggal scan trus di save?

  2. sweet17th said,

    August 18, 2008 at 12:18 am

    to: Gilang

    Hahaha..tapi itulah yang saya peroleh dari Wolfie ttg setting wifi..disamping itu kan jarang2 ada yg kasih tips ttg itu, dan kebeneran kadang2 jg ada yg tanya ttg bagaimana setting WiFi untuk PSP..so that’s it!! ;)

  3. georgeus said,

    December 5, 2008 at 11:39 pm

    Kenapa pada saat coba connect internet lewat wi fi selalu muncul tulisan “Communication with the server failed. A DNS error has occured (80410418) ?
    padahal semua setingan sudah benar.

    • sweet17th said,

      December 6, 2008 at 10:34 pm

      To: Georgeus

      Sori ya..saya hanya menshare tips tsb, jadi belum bisa membantu ttg itu.. >.<

  4. VinZ said,

    January 25, 2009 at 10:21 pm

    oh iya sweet.. itu ad hoc bwat psp 2 psp kan ? gw udh samain channelnya mah channel temen gw..trus coba mainin samurai orochi 2p matching..kgk bs, cannot connect blablabla..pdhl udh set sama..ada yg salah?bs dibantu?

    • sweet17th said,

      January 25, 2009 at 10:51 pm

      To: VinZ

      Untuk bermain 2 player mode, ke 2 PSP hanya cukup untuk menyalakan WiFi nya saja.
      Setelah terdeteksi kita bisa langsung bermain dengan teman kita tanpa perlu setting koneksi.

  5. VinZ said,

    January 26, 2009 at 7:31 pm

    sory ms blum ngerti nih sweet..udh dites nyalain kedua wifinya, tp ga ada kedetect gt..trus tetep ga bs maen 2p mode..apa mungkin wifi gw yg rusak ya ?

  6. Light of hope said,

    January 29, 2009 at 7:56 pm

    to VinZ:
    Wlan kali maksudnya. psp nya dua-duanya lampu hijaunya udah nyala blom?? kalo udah dinyalain tapi ada tulisan eror has ocured(klo ga salah) dan lampu hijaunya ga nyala kemungkinan wlan VinZ rusak.
    ato ga coba setting network setting>>ad hoc chanel automatic.

    to:sweet17th:
    boleh bantu jawab kan sweet?

  7. gaspoklang said,

    January 29, 2009 at 8:56 pm

    @vinz
    kalo gw mau maen 2 psp cuma jalanin game pilih multiplayer trus yg 1 host yg 1 search langsung bisa maen ga perlu samain chanel

  8. VinZ said,

    January 30, 2009 at 9:06 pm

    ohh tq smua..keknya emang warrior orochi ga bs maen 2org..soalnya ga ada pilihan jd host..

  9. sweet17th said,

    January 31, 2009 at 2:52 am

    To: Winz

    Biasa untuk bermain 2p pd PSP:
    1. Masuk ke Game dan pilih multiplayer/2p mode
    2. Nyalakan WiFi ke 2 PSP
    3. Salah 1 PSP harus jd hostnya, jd PSP yg ke 2 tinggal search (kaya main LAN), jika ketemu baru gabung
    4. Itu saja sih.
    Dicoba yah.. ^^

    –0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–0–

    To: All

    Please..if u want to share knowledge..don’t hestitate..it really helpfull.. ^_^
    Thanks again and again.. d(^_^)b ..2 jempol up!!

  10. VinZ said,

    January 31, 2009 at 10:15 pm

    yup..aq udh coba game laen dan bisa..tp orochi emang ga bs..klo ada yg tw cara multiplayernya share ya..

  11. natt said,

    May 20, 2010 at 4:42 pm

    kalo kita pk WIFI buat bk internetnya nahh trs WIFInya itu pk password gmn cara nya?Pencet apa?

  12. arie said,

    February 22, 2011 at 2:33 pm

    trus bagaimana caranya klu main ps1 di psp dengan mode multiplayer,,,,????
    atau dengan kata lain bagaimana main 2 player di geme psx/ps1 di psp???

  13. joshua said,

    March 20, 2011 at 10:29 pm

    bos, kok saya punya wifi, security na not supported? gimana tuh gan?

  14. PSPhat1001 said,

    March 24, 2011 at 5:41 pm

    All..buat yang sudah memiliki WiFi di rumah/daerahnya, coba aja di otak atik PSP nya:
    – Masuk Network Setting
    – Infrastructure Mode
    – Select Connection (wifi yang aktif)
    – WLAN Setting > enter manually > [pilih koneksi wifi yg aktif] > WPA-PSK (AES) > WPA Key (password WiFi)
    – Address Settings > Custom
    – IP Address Setting > Manual
    – Lihat langkah no 14
    – Proxy Server > Do Not Use
    – Internet Browser > Start
    – Enter Connection Name (Pilih WiFi yang aktif tadi), lalu tekan “o” untuk SAVE
    – Done….that’s it…semoga membantu.. ^_^

  15. Nina said,

    May 14, 2011 at 1:35 pm

    why can you tell me?

  16. January 16, 2012 at 2:12 pm

    kalau psp internetnya di bikin pke modem bisa gak???? trus gimana setinganya???mohon penjelasanya…….?????

  17. hajime said,

    April 3, 2012 at 10:05 pm

    kok abis scan malah security not support kenapa itu ?

  18. morgan said,

    June 9, 2012 at 11:19 am

    tanya doong kakak kakak ,, saya kan pakai wifi speedy,, terus ada key nya… pas saya scan di psp.. terus udah muncul speedy nya,, tapi gabisa di klick ya kk>??? bantu yy …
    thanks >>>

  19. morgan said,

    June 9, 2012 at 11:32 am

    katanya “the key information exchange timed out

  20. Septu said,

    July 7, 2012 at 10:13 pm

    kok psp buat software yang ribet banget buat koneksi ke wifi… insinyurnya masih bloon. handphone buatan cileduk aja ga sesusah itu…benar benar kecewa dah

  21. ryants said,

    July 24, 2012 at 2:55 pm

    hahahah..bner…..handphone buatan cileduk aja gag sesusah itu….karena otak kita2 cuma sejajar sama insinyur cileduk..

  22. ical said,

    March 5, 2013 at 8:50 pm

    woooooy…kalo di scan wifi terus udah muncul,tapi di securiynya ada tulisan NOT SUPPORTED ‘ itu yg harus di benerin PSP nya atau setting modem nya mas,mba,pak,bu,, tolong :)

  23. Arifin said,

    September 9, 2013 at 1:57 am

    Katany:
    The connection to the access point timed out.
    Gmna solusiny geng…??

  24. dodol.com said,

    January 13, 2014 at 8:59 pm

    bagus tuu tipsny, cuma knp pk bhs inggris…
    saya jdi harus google translate dlu maklum orang kampung


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: